fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučurović: Đukanović pokazao opozicioni talenat

Vučurović: Đukanović pokazao opozicioni talenat

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović pojačanom retorikom, koja je svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko tijelo, kazali su iz Demokratskog fronta (DF).

Član Predsjedništva Nove srpske demokratije Jovan Vučurović, reagujući na intervju Đukanovića za FACE TV, rekao je da nema sumnje da je Đukanović pokazao opozicioni talenat i da je dobro što prihvata realnost i relativno brzo se prilagođava na taj status.

“Očigledno je da pojačanom retorikom, koja i jeste svojstvena opoziciji, pokušava da homogenizuje svoje preostalo biračko tijelo, u situaciji kada se DPS raspada po šavovima”, naveo je Vučurović.

Prema riječima Vučurovića, otuda i one, kako je naveo, oštre opozicione formulacije, “jer valjda u sadašnjoj vlasti niko nije očekivao da ga Đukanović hvali, već on prosto spašava što se spasiti može”.

“To što još govori sa pozicije predsjednika Crne Gore i nije neka težina, imajući u vidu ovlašćenja koja su mu na raspolaganju”, kaže se u reagovanju.

Vučurović je kazao da je važno da se Crna Gora nalazi na putu duhovne, moralne i ekonomske obnove, da kreće proces stvaranja pravne države, obračun sa kriminalom i korupcijom i polaganje odgovornosti za učinjeno u proteklim decenijama.

On je poručio da nova vlast treba da izgradi institucije, koje su, kako je ocijenio, decenijama bile zarobljene i u partijskim rukama i koje će se uspješno izboriti sa svim izazovima.

Opozicija, kako je naveo Vučurović, ima pravo da se za svoje ideje bori svim demokratskim sredstvima i to niko ne smije da joj uskrati.

“Mi moramo pokazati širinu i razumijevanje prema drugačijem mišljenju, posebno što smo kao DF toliko dali u borbi za slobodnu Crnu Goru, i koji smo na vlastitu hrabrost i znanje doveli do obaranja režima i zato nije viteški “mjeriti rep oborenom vuku””, navodi se u reagovanju.

On je kazao da nova vlast konkretno i uporno treba da ukazuje na sve “promašaje prethodne vlasti i da očekuju odgovornost za one koji su radili nezakonito”.

“Uostalom, Crna Gora će znati, kao što je znala i 30. avgusta, da se odbrani od mafije i njenih vođa”, zaključio je Vučurović.

Najčitanije