fbpx
NaslovnicaCrna GoraVučić: Protesti u Crnoj Gori nijesu dokaz bilo kakve nestabilnosti

Vučić: Protesti u Crnoj Gori nijesu dokaz bilo kakve nestabilnosti

Podgorica, (MINA) – Protesti u Crnoj Gori nijesu dokaz bilo kakve nestabilnosti, a destabilizaciju u državi nije izazivala Srpska pravoslavna crkva (SPC), već političari koji su htjeli da tu crkvu ukinu i ono što joj je pripadalo vjekovima, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Oni su tu krizu izazvali, pa se narod pobunio i izabrao drugu vlast”, rekao je Vučić u intervjuu za Face televiziju.

On je odbacio navode novinara Senada Hadžifejzovića da je aktuelna Vlada Crne Gore prosrpska, navodeći da su one koji za sebe kažu da su srpski predstavnici i koji to ne kriju, iz Vlade izbacili strani ambasadori i “zabranili im da uđu u Vladu”.

Na podsjećanje novinara da je crnogorski predsjednik Milo Đukanović nedavno kazao da je na sceni pokušaj posrbljavanja Crne Gore, i da je ranije poručio i da je spreman ići u šumu ako je tako potrebno odbraniti državu, Vučić je kazao da je tokom vladavine prethodne vlasti 30 odsto stanovništva bilo progonjeno.

“Nijesu mogli da budu ništa i nijesu bili ništa”, kazao je Vučić, prenosi portal Vijesti.

On tvrdi da je u Crnoj Gori progonjen svako ko bi nosio srpsku nacionalnu trobojku.

“U tome je problem sa Đukanovićem, što je njegov nacionalizam pećinski i to su ljudi u Crnoj Gori prepoznali. Ja razumijem da je on bezgrešan čovjek i onda kad je podržavao napore Vojske Republike Srpske (RS) na teritoriji Bosne i Hercegovine, a i danas kad govori sve najgore o RS i srpskom narodu”, dodao je Vučić.

Najčitanije