fbpx
NaslovnicaCrna GoraVrednovati udio SNP-a u zajedničkoj pobjedi

Vrednovati udio SNP-a u zajedničkoj pobjedi

Podgorica, (MINA) – Nova Vlada mora biti odraz dogovora, međusobnog uvažavanja i poštovanja činjenice da je Socijalistička narodna partija (SNP) sve vrijeme predstavljala nezaobilazan faktor u borbi za smjenu odlazeće vlasti, ocijenjeno je na sjednici Izvršnog odbora te stranke.

Kako je saopšteno iz SNP-a, jednoglasan stav odbora je da proces formiranja nove Vlade nije završen i da se kroz razgovor sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem mora naći zajednički jezik kada je riječ o vrednovanju udjela SNP-a u zajedničkoj pobjedi.

Na sjednici Izvršnog odbora SNP-a poručeno je da ne treba dozvoliti da se dovede u pitanje izborni legitimitet građana i kvalitetno funkcionisanje izvršne vlasti, i da buduća Vlada mora biti stvar dogovora i razumijevanja, a nikako uslovljavanja sa bilo čije strane.

“Nova Vlada mora imati izrazito reformski karakter i spremnost za realizaciju diskontinuiteta sa prethodnim periodom, a za ostvarivanje ovako krupnih zadataka mora imati punu i jaku političku podršku”, ocijenjeno je na sjednici.

Izvršni odbor je, kako je saopšteno, donio zaključke i podvukao duboko vjerovanje da će se u predstojećem razgovoru Krivokapića i predstavnika SNP-a postići zajednički cilj i formirati prava reformska i demokratska Vlada i da će taj dogovor naići na odobravanje svih članova Glavnog odbora.

Na partijskoj sjednici istaknuto je da je SNP podnosio najveće žrtve kako bi se desile promjene u Crnoj Gori.

“S ponosom ističemo da je 30. avgust kruna naše političke borbe u pobjedi za neku novu, drugačiju, pošteniju Crnu Goru”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije