fbpx
NaslovnicaCrna GoraVojnici u misijama najbolji reprezenti Vojske i države

Vojnici u misijama najbolji reprezenti Vojske i države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski vojnici u međunarodnim misijama i operacijama najbolji su reprezenti Vojske, ali i cjelokupnog društva i države, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je, tokom posjete desetom crnogorskom kontingentu u misiji Resolute Support u Avganistanu, koji je tamo od marta, kazao da se od svih pripadnika Vojske Crne Gore, koji su u misijama na odgovornim i složenim zadacima, očekuje i zahtijeva da budu savjesni i odgovorni u njihovom izvršavanju.

On se danas u bazi Marmal kod grada Mazari-e-Šarifa sastao sa vojnicima i njihovim komandantom, majorom Žarkom Vojinovićem.

Vojinović je kazao da pripadnici desetog kontingenta daju sve od sebe da budu na nivou ugleda i profesionalizma prethodnih kontingenata, iskazujući privrženost strateškim opredjeljenjima države i Vojske Crne Gore u održavanju stabilnosti u Avganistanu.

Bošković će se u bazi Marmal sastati sa komandantom Komande za obuku, pomoć i savjetovanje Sjevera, njemačkim brigadnim generalom Gerhardom Ernst – Peterom Klafusom, kao i sa komandantom hrtvatskog kontingenta, u sklopu kojeg se nalaze i pripadnici Vojske Crne Gore, pukovnikom Dragišom Konsom.

Bošković će sa pripadnicima kontingenta provesti Dan nezavisnosti Crne Gore, 21. maj.

Najčitanije