fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada posvećena saradnji sa dijasporom

Vlada posvećena saradnji sa dijasporom

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, nakon pandemije koronavirusa, evidentna pandemija dezinformacija, čiji je cilj destabilizacija Vlade, ali nerijetko i urušavanje odnosa sa dijasporom, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.

On se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, sastao danas u Luksemburgu sa predstavnicima dijaspore sa kojima je razgovarao o mogućnostima za bolju saradnju Vlade i aktivnih udruženja dijaspore u toj zemlji.

„Premijer je informisao sagovornike o aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i konstatovao da je nakon pandemije koronavirusa u Crnoj Gori evidentna i pandemija dezinformacija, koje imaju za cilj destabilizaciju Vlade, ali nerijetko i urušavanje odnosa sa dijasporom“, kaže se u saopštenju.

Krivokapić je rekao da mu je zadovoljstvo što može lično da se sastane sa predstavnicima dijaspore i poruči im da u Vladi Crne Gore, dok god njom predsjedava, imaju pouzdanog sagovornika i prijatelja.

„Naša zahvalnost za sve što ste činili i činite za Crnu Goru ne može se uniziti pojedinačnim i blijedim pokušajima relativizacije odnosa Vlade prema dijaspori“, kazao je Krivokapić.

On je naglasio da bi svi trebalo da vode računa da Crna Gora bude drugačija, ukazujući na potencijale sjevera i razvoj poljoprivrede.

Predstavnici dijaspore Crne Gore u Luksemburgu zahvalili su Krivokapiću na prilici da u neposrednom razgovoru razgovaraju o aktuelnim temama.

Oni su informisali Krivokapića o projektima i aktivnostima čiji je cilj promocija Crne Gore u Luksemburgu, ali i podrška Crnoj Gori u različitim oblastima.

„Ukazali su premijeru na mnogo različitih poruka koje su stizale iz Crne Gore povodom Zakona o državljanstvu i prava glasa na izborima, zahvalivši se predsjedniku Vlade na pojašnjenjima koja im je uputio povodom ovih, za njih, važnih pitanja“, kaže se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, iskazali podršku Vladi na brojnim izazovima sa kojim se suočava, ističući da svi imamo isti cilj, a to je opšte dobro svojoj zemlji.

Krivokapić je zahvalio na informacijama i konstruktivnom razgovoru i pozvao predstavnike dijaspore da nastave neposrednu komunikaciju kako bi u narednom periodu zajednički radili na snaženju ukupne saradnje.

Najčitanije

Đeljošaj - Dukaj

Đeljošaj: Glasanje Vukićević ne znači da je to stav Crne Gore

Podgorica, (MINA) – Glasanje šefice crnogorske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope (PSSE) Maje...