fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada pokreće disciplinski postupak protiv Kandića

Vlada pokreće disciplinski postupak protiv Kandića

Podgorica, (MINA) – Generalna sekretarka Vlade donijela je odluku o pokretanju disciplinskog prostupka protiv zamjenika Generalnog sekretara Nikole Kandića, zbog sumnje da je učinio težu povredu službene dužnosti.

U odluci je navedeno da je 2. maja, u Podgorici, Kandić nepravilno koristio i raspolagao povjerenim sredstvom – službenim vozilom marke „Mercedes“, registarskih oznaka PG KE 819, u privatne svrhe.

“Navedeno vozilo je oko 20 sati učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi na raskrsnici ulica Serdara Jola Piletića i Jovana Tomaševića”, piše u odluci.

Dodaje se da je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) Podgorica protiv Kandića podnijelo optužni predlog zbog postojanja osnovanje sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Generalni sekretarijat Vlade pozvao je svu zainteresovanu javnost da u ovom postupku, kao i u postupcima koji se vode pred drugim državnim organima, poštuju pretpostavku nevinosti kao Ustavno načelo svakog postupka koji nije okončan konačnom i pravosnažnom odlukom.

“O odluci nakon okončanja disciplinskog postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazali su iz Generalnog sekretarijata.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...