fbpx
NaslovnicaCrna GoraVjernici u Nikšiću ne poštuju mjere NKT-a

Vjernici u Nikšiću ne poštuju mjere NKT-a

Podgorica, (MINA) – Građani okupljeni ispred Saborne crkve svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću ne pridržavaju se mjera Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), a pristup crkvenih vlasti sasvim je drugačiji od onog što je ispoljeno na Ostrogu, ocijenio je Savjet za građansku kontrolu rada policije.

Iz Savjeta su kazali da neposredno prate postupanje policijskih službenika ispred Saborne crkve, i da su u vanrednu posjetu Centru bezbjednosti (CB) Nikšić došli predsjednik i član Savjeta, Aleksandar Saša Zeković i Branislav Radulović.

Savjet je, kako su naveli, uputio apel okupljenim građanima da poštuju propisanu distancu.

„Za razliku od situacije koja je registrovana na prostoru ispred manastira na Ostrogu, Savjet ne registruje aktivnosti redarske službe, niti je mogao utvrditi da se okupljenim građanima dijeli lična zaštitna oprema“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su građani vidljivo bez zaštitne opreme, i da je tako bilo i unutar hrama.

Kako su kazali iz Savjeta, redovna je komunikacija CB Nikšić sa Osnovnim državnim tužilaštvom, a policija dokumentuje svaki događaj.

„Savjet je konstatovao da je pristup crkvenih vlasti sasvim drugačiji od onog što je ispoljeno na Ostrogu. Sada se nikako ne može govoriti o odgovornom i partnerskom odnosu“, kaže se u saopštenju.

Savjet je, kako se navodi, sa svojim zapažanjima direktno upoznao i NKT.

„Za Savjet je neprihvatljivo da sveštena lica obavljaju regulaciju saobraćaja“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...