fbpx
NaslovnicaCrna GoraVisoka medicinska škola opravdala ostanak u Beranama

Visoka medicinska škola opravdala ostanak u Beranama

Podgorica, (MINA) – Uslovi, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka Visoke medicinske škole u Beranama, zaključeno je tokom posjete rukovodstva Univerziteta Crne Gore (UCG) toj obrazovnoj ustanovi.

Školu u Beranama posjetili su rektor Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica.

Iz UCG su kazali da je uvidom u stvorene uslove, angažovanost nastavnika i saradnika, veliko interesovanje studenata za upis na Visokoj medicinskoj školi, potvrdilo je opravdanost postojanja i opstanka te škole u Beranama.

“Ali time je veća odgovornost svih, da se i dalje radi na unapređenju edukacije i obrazovanja ove vrlo važne profesije”, ističe se u saopštenju.

Iz UCG su naveli da je nakon obilaska prostornih kapaciteta, upoznavanja sa radom i opremljenošću Visoke medicinske škole iskazano zadovoljstvo uslovima u kojima funkcioniše škola.

“Dva amfiteatra, pet učionica, tri kabineta za praktičnu nastavu, kabinet za informatičku nastavu, kabinet sa lutkama i anatomskim učilima ukazuju na vrhunske uslove koji su stvoreni za održavanje nastave”, kaže se u saopštenju.

Izvanredna saradnja sa Opštom bolnicom i Domom zdravlja Berane, dodaju iz UCG, omogućuje kvalitetnu praktičnu nastavu i edukaciju iz zdravstvene njege.

“Angažovanjem zaposlenih iz ove dvije ustanove na izvođenju praktične nastave doktora medicinskih nauka kao predavača dobija se dodatni kvalitet u obrazovanju visokih medicinskih sestara”, ističe se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, kako je saopšteno, zadovoljan je ostankom studijskog programa u Beranama, i spreman da podrži dalje unapređenju uslova rada na Visokoj medicinskoj
školi.

Sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakulteta UCG Miodrag Radunović, rukovodilac srudijskog programa Visoka medicinska škola Saša Raičević i Šćekić sa saradnicima.

Najčitanije