fbpx
NaslovnicaCrna GoraVišegradska grupa podržava politiku proširenja EU

Višegradska grupa podržava politiku proširenja EU

Podgorica, (MINA) – Višegradska grupa podržava politiku proširenja Evropske unije (EU) i zastupaće taj stav u evropskim institucijama u Briselu, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas učestovao na Samitu premijera Višegradske grupe i država Zapadnog Balkana u Pragu.

Marković je ocijenio da je Samit premijera Višegradske četvorke i država Zapadnog Balkana, bio uspješan i da je glavna tema bila politika proširenja EU.

On je istakao da Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska u potpunosti podržavaju politiku proširenja EU i da će tu politiku zastupati u Evropskoj komisiji (EK).

Marković je rekao da se dijalog odvija u okviru inicijative Višegradske četvorke i češkog predsjedavanja u vezi sa dijalogom sa Zapadnim Balkanom koji se tiče politike proširenja, ali i drugih pitanja kao što su energetika, infrastrukturna povezanost, klimatske promjene i migracije.

“Najvažniji zaključak današnjeg razgovora koji je rezultirao i saglasnošću o zajedničkoj deklaraciji da bi politika proširenja trebalo da bude strateška politika EU koja mora biti neupitna i kredibilna i da će Višegradska četvorka svim svojim političkim potencijalom nastojati da takav pristup i obezbijedi na nivou EK“, rekao je Marković novinarima, saopšteno je iz Vlade.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije