fbpx
NaslovnicaCrna GoraVešović: Đukanović da ostane na čelu DPS-a

Vešović: Đukanović da ostane na čelu DPS-a

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, zbog novih izazova, trebalo bi da ostane na čelu te partije, smatra predsjednik Odbora Glavnog grada DPS-a Časlav Vešović.

On je u intervjuu Pobjedi rekao da je to stav partijske baze u Glavnom gradu, ali i njegov lični stav.

Vešović je naveo da je naglašena potreba da u najvišim partijskim strukturama treba stvariti prostor za još veću afirmaciju predstavnika novih generacija koji imaju neupitnu političku reputaciju.

On je kazao da će datum održavanja Kongresa DPS-a odrediti nadležni organi partije, dok će odluke o izbornim konferencijama na lokalnom nivou uslijediti nakon Kongresa.

“Utvrđivanje uzroka i posljedica rezultata izbora od 30. avgusta, koji su bili ispod očekivanja, bilo bi nedostatno bez analize i na lokalnom nivou”, dodao je Vešović.

Kako je naveo, nakon održanih izbora, razgovarali su sa velikim brojem aktivista u svim djelovima Glavnog grada.

“Uzimajući u obzir činjenicu da se naše društvo suočava sa složenim izazovima i da partija treba više nego ikad mudro i iskusno rukovođenje, iskazano je očekivanje da Đukanović ostane na čelu DPS-a, što je i moj lični stav”, rekao je Vešović.

Komentarišući novi koncept Vlade koji je ponuđen, Vešović je naveo da umjesto visokog nivoa ozbiljnosti i stručnih razgovora, koje karakterišu proces formiranja najvažnijeg državnog organa u jednom društvu, a to je izbor vlade, do sada se mogla vidjeti neozbiljnost, neodgovornost i nepovjerenje između tri koalicije.

On je kazao da vjeruje da izjave predstavnika aktuelne većine nijesu iznenađenje za dobre poznavaoce političkih prilika u Crnoj Gori, ali da je sigurno “zanimljivo upoznavanje sa sklonostima onoga koga šira javnost nije imala prilike do skoro da upozna, mandatara”.

“Od dočekivanja militantnih nacionalista do izbora apostola umjesto ministara, zapravo je zabrinjavajuće njegovo potcjenjivanje građanskog karaktera i potreba našeg društva, kroz potenciranje jedne vjere i jednog naroda”, rekao je Vešović.

On je istakao da će svaki nasrtaj na državne interese i integritet, tradiciju i kulturno nasljeđe Crne Gore naići na njihov ubjedljiv politički odgovor.

Najčitanije