fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeljović: Država jača od svih oblika kriminala

Veljović: Država jača od svih oblika kriminala

Podgorica, (MINA) – Država je jača od svih oblika kriminala, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović, navodeći da će snažan odgovor kriminalnim aktivnostima biti potvrđen u narednom periodu konkretnim akcijama i mjerljivim rezultatima.

U Podgorici je u utorak predstavljen Radni dokument Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 u Crnoj Gori u kojem je konstatovan napredak u borbi protiv organizovanog kriminala i međunarodnoj policijskoj saradnji.

Veljović je agenciji MINA kazao da Crna Gora uspostavlja kvalitetne mehanizme za borbu protiv organizovanog kriminala, da je usvojila kvalitetna zakonska rješenja, uspostavila profesionalne institucije u čijoj je nadležnosti borba protiv te pojave i obezbijedila vidljive i konkretne rezultate u toj oblasti.

„Crnogorska policija je odlučna i efikasna u borbi protiv organizovanog kriminala, što potvrđuju i najnovije ocjene koje dolaze od naših evropskih partnera“, kazao je Veljović.

On je istakao da je borba protiv organizovanog kriminala policiji prioritet u radu, a cilj je da se pravdi privedu svi u lancu kriminogenih struktura.

„Zato će policija, u koordinaciji sa tužilaštvom, još jače i intenzivnije raditi na suzbijanju svih oblika kriminala“, poručio je Veljović.

On smatra da pozitivne ocjene koje se odnose na poboljšanje stanja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i snažnije međunarodne policijske saradnje treba posmatrati u kontekstu detaljne analize i rezultata koje Crna Gora postiže na evropskom putu.

Prema riječima Veljovića, crnogorska policija je pouzdan partner policijama i agencijama za sprovođenje zakona, na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Zato, kako je naveo, raduje činjenica što je u dokumentu prepoznat napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji.

„Ocjene u dokumentu koje se tiču vladavine prava i oblasti u kojima policija djeluje shvatamo odgovorno, svjesni da iza svakog napretka i još boljeg rezultata mora da stoji ozbiljan rad, detaljna analiza, planiranje i sistemsko izvršavanje obaveza“, kazao je Veljović.

On je dodao da je to kontinuirani zadatak policije, čemu je ona u potpunosti posvećena.

„Država je jača od svih oblika kriminala, a snažan odgovor kriminalnim aktivnostima u narednom periodu potvrdiće Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom i snažnim institucijama sistema, konkretnim akcijama i mjerljivim rezultatima“, zaključio je Veljović.

Najčitanije