fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeljović: Abazović pokazuje nesposobnost za obavljanje odgovornih dužnosti

Veljović: Abazović pokazuje nesposobnost za obavljanje odgovornih dužnosti

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pokazuje očiglednu nesposobnost i nedoraslost da obavlja odgovorne dužnosti u zaštiti građanskih, nacionalnih i bezbjednosnih vrijednosti države, ocijenio je savjetnik za odbranu i bezbjednost predsjednika Crne Gore, Veselin Veljović.

Abazović je danas saslušan po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog tvrdnji da imaju operativna saznanja da je Veljović povezan sa protestima na Bogetićima.

Veljović je u reagovanju naveo da Abazović ovih dana „svojim skandalima uveseljava crnogorsku javnost“.

„I pokazuje očiglednu nesposobnost i nedoraslost da obavlja odgovorne dužnosti u zaštiti građanskih, nacionalnih, bezbjednosnih i drugih vrijednosti države, koje su ovih dana ugrožene divljanjem mržnje i nacionalizma njegovih političkih saboraca i koalicionih partnera“, rekao je Veljović u reagovanju.

Prema njegovim riječima, operativna saznanja Abazovića se mogu porediti „kao kada bi neko kazao da postoje operativna saznanja kako njegovi najbliži članovi porodice imaju unosne poslove i biznis aktivnosti u susjednoj Srbiji“.

„Kako je imao značajne susrete i razgovore o saradnji i biznisu u Makedoniji i kako „zli jezici“ govore da je saradnik srpskih službi bezbjednosti“, naveo je Veljović.

On je kazao da vjeruje da to može narušiti skladne aktivnosti i zalaganja, makar deklarativna, u zaštiti crnogorskih nacionalnih interesa.

„Sve što sam radio u prethodnom periodu, radio sam u skladu sa ovlašćenjima, zakonima i propisima, uz spremnost da svakom odgovorim na interesovanja i nejasna pitanja“, rekao je Veljović.

On je kazao da nikada nije niti će od bilo koga tražiti zaštitu za svoje postupke.

„Naprotiv, u sličnoj situaciji isto bih postupio. Ne prijeti praznom puškom, Abazoviću, jer će i ova ružna epizoda biti završena, a o vama i vašoj politici jasno će se odrediti građanke i građani ove države“, zaključio je Veljović.

Najčitanije