fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeliki trijumf crnogorskih rukometašica

Veliki trijumf crnogorskih rukometašica

Podgorica, (MINA) – Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u Kumamotu selekciju Rumunije 27:26 (11:12), u utakmici četvrtog kola C grupe Svjetskog prvenstva u Japanu.

Crnogorske rukometašice zabilježile su četvrti trijumf i zadržale maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu šampionata.

Pobjedom nad Rumunijom potvrdile su plasman u Glavnu rundu, u kojoj će sigurno prenijeti dva boda.

U prva tri kola slavile su i protiv Senegala (29:25), Kazahstana (30:21) i Mađarske (25:24).

Izabranice selektora Pera Johansona do pobjede došle su zahvaljujući velikom preokretu sredinom drugog poluvremena i seriji od osam postignutih i samo jednom primljenom golu.

Rumunija je u 41. minutu imala prednost od četiri gola (20:16), ali je nakon tajm-auta Johansona uslijedila serija crnogorske selekcije za potpuni preokret i vođstvo od 24:21 u 52. minutu.

Pogotkom Jovanke Radičević, tri i po minuta prije kraja Crna Gora je povela 26:23, ali je Rumunija sa dva uzastopna gola smanjila na 26:25 i imala napad za izjednačenje.

Potpuni povratak spriječila je Marina Rajčić i odbranila zicer, uslijedio je pogodak Jelene Despotović za vođstvo od 27:25 i pobjedu.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Jovanka Radičević sedam, Milena Raičević je postigla pet, Đurđina Jauković četiri, a gol manje Katarina Bulatović.

U rumunskoj selekciji najbolja je bila Kristina Neagu sa 11 golova, iako je posljednjih 15 minuta, zahvaljujući odličnoj igri u odbrani Radičević, bila potpuno isključena iz igre.

Crna Gora će u posljednjem kolu, u petak u sedam sati, igrati sa Španijom.

Španija je u četvrtom kolu bila ubjedljiva protiv Kazahstana 43:16.

U 11 sati sastaće se Mađarska i Senegal.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...