fbpx
NaslovnicaCrna GoraVeliki kvar na dalekovodu, Kolašin i dalje bez struje

Veliki kvar na dalekovodu, Kolašin i dalje bez struje

Podgorica, (MINA) – Kvar na dalekovodu Mojkovac – Drijenak, zbog kojeg je područje kolašinske opštine od ponoći bez struje, izuzetno je složen, a nevrijeme dodatno otežava rad ekipama na terenu, saopštili su iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Kako su kazali, jake padavine i olujni vjetar uzrokovali su oštećenje na dalekovodu 35kV „Mojkovac – Drijenak“.

„Čim su se stekli uslovi, dakle od ranih jutarnjih sati, ekipe su izašle na teren i pored loših vremenskih uslova radile prvo na lociranju kvara, nakon čega je uslijedila sanacija“, kaže se u saopštenju CEDIS-a.

Navodi se da je na dijelu dalekovoda Mojkovac – Drijenak došlo do prekida užeta, loma vršne konzole i jednim dijelom oštećenja stuba.

„Dakle kvar je izuzetno složen, dok vremenske neprilike dodatno otežavaju opravku i usporavaju ekipe. Upravo zato je sanacija i dalje u toku“, kazali su iz CEDIS-a.

Prema njihovim riječima, za Kolašin nije bilo moguće obezbijediti ni alternativno napajanje iz Podgorice, jer je i taj dalekovod bio prekidu.

„Korisnike molimo za strpljenje i uvjeravamo da ulažemo maksimalne napore kako bi Kolašin u što kraćem roku dobio napajanje“, poručili su iz CEDIS-a.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...