fbpx
NaslovnicaCrna GoraVanredni kongres DPS-a do polovine decembra

Vanredni kongres DPS-a do polovine decembra


Podgorica, (MINA) – Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) predložiće Glavnom odboru da sredinom decembra bude održan vanredni kongres te partije, sa ciljem pokretanja sveobuhvatne kadrovske reforme, unaprjeđenja i dinamiziranja rada partije na svim nivoima.

Iz DPS-a kazali su da su na sjednici Predsjedništva, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović, detaljno analizirani rezultati parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta.

“Donesena je jednoglasna odluka o upućivanju predloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđen je i dinamiziranje rada partije na svim nivoima”, rekli su iz te partije.

Navodi se da je na sjednici konstatovano da je podrška više od 143 hiljada glasova na parlamentarnim izborima značajna, jer je ostvarena u izbornom procesu koji je, kako su rekli, pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.

“DPS ostaje i dalje pojedinačno najača politička snaga koja će i u novom političkom kontekstu nastaviti da se snažno bori za jačanje demokratije, vladavine prava, realizaciju evropske agende, očuvanje multietničkog sklada i svih drugih vrijednosti savremene Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Predsjedništvo je konstatovalo da priznanje rezultata izbora DPS-a potvrđuje puni demokratski kapacitet te partije i da je zahvaljujući tome napravljen novi iskorak u demokratskom razvoju, značajan za dalje izborne procese, snaženje uloge Parlamenta i međunarodnog ugleda Crne Gore.

“DPS zahvaljuje svim svojim glasačima na povjerenju, koje predstavlja snažan podsticaj za istrajavanje na našim ideološkim opredjeljenjim”, zaključili su iz DPS-a.

Najčitanije