fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Ogoljena antievropska politika Krivokapića, Spajića i Milatovića

URA: Ogoljena antievropska politika Krivokapića, Spajića i Milatovića

Podgorica, (MINA) – Antievropska politika premijera Zdravka Krivokapića i ministara finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojka Spajića i Jakova Milatovića, je ogoljena, ocijenili su iz Građanskog pokreta URA.

Sjednica Vlade, na kojoj je raspravljano o uvođenju sankcija Rusiji, prekinuta je zbog, kako je saopšteno, neslaganja u proceduri usvajanja odluke.

Iz URA-e su naveli da su nakon današnje sjednice Vlade stvari jasne, ako je, kako su kazali, javnost imala dilemu da li Krivokapić i njegovi ministri predvođeni Spajićem i Milatovićem imaju u svojoj agendi zaista prozapadni, evropski put, ili “put bespuća“ okrenut istoku i Rusiji.

“Krivokapić, Spajić i Milatović svoju političku opciju koju su godinu osnivali na račun građana Crne Gore mogu umjesto „Evropa sad“ nazvati „Rusija sad“”, navodi se u saopštenju.

U URA-i smatraju da Krivokapićev potez o prekidu sjednice Vlade i neusvajanju sankcija Rusiji i ljudima iz vrha nedemokratskog režima ruskog predsjednika Vladimira Putina, razjašnjava cijelu situaciju.

“Krivokapićev politički svjetonazor je ogoljen, a to što Spajića i Milatovića zajedno sa sobom građanima Crne Gore nudi zapakovane u foliji „Evropa sad“ od danas više ne pije vodu”, kaže se u saopštenju.

Iz URA-e su naveli da je Crna Gora kao buduća članica Evropske unije (EU), koja je u podmakloj fazi pregovora o pristupanju, uz nekoliko drugih nedemokratskih država, jedina u Evropi koja nije izrekla sankcije Rusiji i ljudima iz vrha Putinovog režima zbog ratne agresije na Ukrajinu.

“Ova situacija je još jednom pokazala zašto je ova Vlada morala da ode, a da nova što prije treba da bude izabrana”, kazali su iz URA-e.

Oni su rekli da čvrsto vjeruju da će “na svu sreću” ova Vlada biti u prilici da odlučuje još samo nekoliko dana.

“A da će nova odmah po stupanju na dužnost odlučno nastaviti putem EU kojeg podržava ogromna većina građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu