fbpx
NaslovnicaCrna GoraUputili inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Uputili inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Podgorica, (MINA) – Građanski pokret URA uputio je u skupštinsku proceduru inicijativu za izglasavanje nepovjerenja aktuelnoj Vladi, saopštili su iz te partije, dodajući da je to test da li koncept manjinske vlade, koji su ranije predložili, ima većinu u parlamentu.

Iz URA-e su kazali da neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU, i da su uputili inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika.

„Ovo je, prije svega, i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu“, kaže se u saopštenju.

Iz URA-e su naveli da je bilo očekivano da, nakon izglasavanja interpelacije tri ministra, i sam premijer Zdravko Krivokapić pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi.

“Ali, pošto se to nije desilo, smatramo da se to pitanje mora riješiti”, kazali su iz te partije.

Prema njihovim riječima, interpelacijom ministara u stvari se i pokazalo da aktuelna Vlada nema podršku poslanika u parlamentu, i to ne zbog URA-e.

“Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani”, naglasili su iz URA-e.

Kako su naveli, Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status “kvo“, .

“Ako se utvrdi da ova Vlada nema podršku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta svim poslanicima, i nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept“, kaže se u saopštenju URA-e.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije