fbpx
NaslovnicaCrna GoraUNDP i UNICEF obezbijedili opremu za tri karantina

UNDP i UNICEF obezbijedili opremu za tri karantina

 

Podgorica, (MINA) – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i UNICEF obezbijedili su opremu za tri karantina u Podgorici, Danilovgradu i Ulcinju u vrijednosti od više od 42 hiljade USD, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz tog resora kazali su da je oprema isporučena i da se sastoji od namještaja, klima uređaja, kućanskih aparata, bijele tehnike i ostalih potrepština neophodnih za uspostavljanje i funkcionisanje karantinskih prostora.

Iz Ministarstva zdravlja naveli su da će na taj način biti omogućeno unapređenje uslova i kapaciteta karantinskog smještaja na tri lokacije.

“Ovo je dio kontinuirane podrške UNDP-a i UNICEF-a Crnoj Gori, u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja, sa ciljem da se osigura adekvatan i pravovremen odgovor na pandemiju koronavirusa”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da su Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti i Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori formirali radne grupe koje su pripremile plan aktivnosti za apsorpciju pomoći UN, razvojnih partnera i drugih donatora, u borbi protiv širenja koronavirusa, saniranja posljedica i oporavka od pandemije.

Najčitanije