fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšene dvije osobe zbog sumnje da su usmrtile medvjeda

Uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su usmrtile medvjeda

Podgorica, (MINA) – Beranska policija uhapsila je sugrađane M.Č. (30) i D.G. (36) zbog sumnje da su u četvrtak usmrtili medvjeda, a nadležni tužilac im je odredio zadržavanje do 72 sata.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u službene prostorije dovedeno je šest osoba u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela kvalifikovanog kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

„Nakon preduzetih mjera i radnji, za ovo krivično djelo osumnjičeni su M.Č. (30) i D.G. (36) iz Berana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je od M.Č. oduzeta lovačka puška, oružni list, kao i mobilni telefon.

Osim toga, kako su kazali iz policije, jutros je izvršen pretres stana i drugih prostorija koje koriste M.Č., R.R. (50), R.Č. (53) i D.G.

„Kod M.Č. je pronađen redenik sa 12 komada lovačke municije i deset komada puščane municije koji su oduzeti radi vještačenja“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su pretresom prostorija koje koristi R.R. pronađene četiri lovačke puške, optički nišan, dva okvira municije i 30 komada patrona, koji su takođe oduzeti radi vještačenja.

„Osumnjičeni M.Č. i D.G. su privedeni postupajućem tužiocu uz krivičnu prijavu, nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

Budućem rukovodstvu ostavljaju preko 24 miliona EUR na računu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Dosadašnji predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić i član...