fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšena zbog tri kilograma marihuane

Uhapšena zbog tri kilograma marihuane

Podgorica, (MINA) – Policija je uhapsila H.G (52) nakon što je pretresom u njenoj kući u Podgorici pronašla oko tri kilograma marihuane.

Pretresom je pronađeno pet većih pakovanja sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana

“Sumnja se da je H.G. imala namjeru da marihuanu stavi u promet, a pronađena je i kesa sa manjim pakovanjima sa istim sadržajem koja su, kako se sumnja, bila spremna za prodaju na takozvanom uličnom nivou”, kaže se u saopštenju.

Pronađena marihuana je izuzeta i biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Osumnjičena H.G. će, uz krivičnu prijavu, biti privedena državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski služenici su na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tone droga, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga.

“Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 odsto više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije”, kaže se u saopštenju.

Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje takozvane ulične prodaje.

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...