fbpx
NaslovnicaCrna GoraUhapšena osoba kod koje je pronađena veća količina oružja

Uhapšena osoba kod koje je pronađena veća količina oružja

Podgorica, (MINA) – Podgorička policija uhapsila je R.J. (46) kod koga je pronađena veća količina oružja, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su pripadnici podgoričke policije i Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, u mjestu Rogami i Radovče pretresli kuću i pomoćne objekte koje koristi R.J.

Iz policije su kazali da su u vršenju pretresa učestvovali i službenici Direktorata za vanredne situacije.

Kako su naveli, pronađen je puškomitraljez M-84 7,9 milimetara (mm), automatska puška M-70 7,62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška Mauser kalibra osam mm, puška Zastava Arms M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom.

„Pronađeni su i lovački karabin M-98 kalibra 8×57, pištolj Pietro Beretta, obrušenog fabričkog broja, kalibra devet mm, pištolj Browning devet mm Luger, optika“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je pronađeno 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cijev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cijev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom.

„Kao i električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi, 3.338 komada municije različite vrste i kalibra i rezervni djelovi od puške“, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali da je upoznat nadležni tužilac po čijem je nalogu R.J. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

„R.J. je uz krivičnu prijavu sproveden postupajućem tužiocu na dalju nadležnost, koji je donio rješenje o zadržavanju do 72 sata“, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...