fbpx
NaslovnicaCrna GoraUčidoma od danas i na albanskom

Učidoma od danas i na albanskom

Podgorica, (MINA) – Online nastava na daljinu UčiDoma, od danas će biti emitovana dijelom i na albanskom jeziku, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog Vladinog resora su kazali da su dodatna predavanja na tom jeziku počela na TVCG2.

“Tačan raspored emitovanja naći će se i u šemama TV operatora, a dodatni, sadržaji na albanskom biće emitovani i na lokalnim televizijama TV Teuta i TV Boin”, kaže se u saopštenju.

Na TVCG2, kako su rekli biće emitovana predavanja na albanskom jeziku od prvog do petog razreda, svakog radnog dana, i to jedan razred po danu, sa predmetima albanski jezik i matematika.

Iz Ministarstva su kazali da će ostali sadržaji biti snimani i emitovani i na pomenutim lokalnim televizijama od kojih je stigla podrška, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Direktor direktorata u Ministarstvu prosvjete Maraš Dukaj, kazao je da su svi saglasni da je UčiDoma kvalitetna inicijativa.

Kako je naveo, to ne znači da je ne treba dalje usavršavati, jer su je prepoznali kao nešto što, u tom ili izmijenjenom obliku, može nastaviti da „živi“ i nakon kriznog perioda.

“Pratimo sve sugestije i konstantno dopunjavamo rasporede, kao što je to sada učinjeno sa albanskim jezikom”, kazao je Dukaj.

UčiDoma je projekat učenja na daljinu, koji se odvija primarno putem televizija i e-platformi, a koji je započet ubrzo po zatvaranju obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori.

“U toku je druga sedmica emitovanja više stotina predavanja za sve razrede. Više informacija može se naći na www.ucidima.me, www.skolskiportal.edu.me i www.mps.gov.me”, zaključuje se saopštenju.

Najčitanije