fbpx
NaslovnicaCrna GoraUCG neumorno radi radi kontinuiteta znanja studenata

UCG neumorno radi radi kontinuiteta znanja studenata

Podgorica, (MINA) – Univerzitet Crne Gore (UCG) u vanrednim okolnostima neumorno radi kako bi studentima omogućio da kontinuirano usvajaju znanja i napreduju, poručio je rektor Danilo Nikolić.

On je čestitao Dan studenata, navodeći da je to dan kada sa ponosom može da istakne njihove uspjehe, potencijale i kontinuiran rad u cilju izgradnje kao akademskih građana, društveno odgovornih pojedinaca.

“Koji teže osiguranju ekonomskog prosperiteta i demokratskog razvoja crnogorskog društva i države”, kazao je Nikolić.

On je podsjetio da se Dan studenata obilježava u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret koji se, u teškim vremenima za čitavo čovječanstvo, hrabro svrstao na stranu progresivnih snaga odolijevajući prijetnjama i iskušenjima u svijetu koji je napala pošast fašizma.

“Nažalost, ove godine Dan studenata dočekujemo u okolnostima koje ponovo stavljaju cijelo čovječanstvo pred velika iskušenja”, upozorio je Nikolić.

Prema njegovim riječima, studenti se danas hrabro i požrtvovano, dostojni svojih kolega od prije 80 godina, angažuju kako bi, zahvaljujući vještinama i znanju koje godinama stiču, pomogli zdravstvenim radnicima u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Kako bi pomogli Univerzitetu da održi kontinuitet i kvalitet nastave, a cijelom crnogorskom društvu da, vođeno njihovom mladalačkom energijom, inventivnošću i vjerom u bolje sjutra, prebrodi ova teška vremena. Zbog toga vam dugujemo veliku zahvalnost”, kazao je Nikolić.

On ja rekao da je jedan od najvažnijih ciljeva UCG bio i ostaće unaprjeđenje rada i života studenata kroz osavremenjivanje studijskih programa, kvalitetnog rada nastavnog osoblja i efikasne administrativne podrške.

“To se odnosi i na obogaćivanje društvenih, kulturnih i sportskih studentskih aktivnosti u saradnji sa Studentskim parlamentom”, rekao je Nikolić.

On je kazao da je na UCG zbog vanrednih okolnosti u kratkom roku sav nastavni proces prilagođen studentima, kako bi u sigurnosti svog doma nesmetano nastavili sa akademskim obrazovannajem.

“Uz molbu da u ovim danima pokažete dodatno strpljenje, razumijevanje i društvenu odgovornost, i uz najbolje želje za vaše dobro zdravlje i zdravlje vaših porodica, želim vam srećan Dan studenata”, rekao je Nikolić.

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...