fbpx
NaslovnicaCrna GoraUčesnici u saobraćaju da dosljedno poštuju naredbe

Učesnici u saobraćaju da dosljedno poštuju naredbe

Podgorica, (MINA) – Uprava policije apelovala je na građane i učesnike u saobraćaju da u potpunosti poštuju naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na oblast međugradskog saobraćaja.

Iz policije su kazali da su uočene određene nejasnoće i nerazumijevanje građana kada je u pitanju odvijanje međugradskog saobraćaja, odnosno poštovanje te naredbe Ministarstva zdravlja.

Oni su podsjetili da u putničkom vozilu sve osobe moraju da imaju pojedinačno izdate potvrde od poslodavca, jednog ili više, koje se odnose na nesmetano obavljanje rada.

„U vozilu se ne mogu nalaziti osobe koje nijesu zaposlene i kao saputnici nemaju odgovarajuću potvrdu (supružnik, djeca, starije osobe), jer se potvrde odnose na obezbjeđenje nesmetanog odvijanja procesa rada, a ne zbog odlaska na selo, posjete roditeljima, obrađivanje zemljišta”, pojasnili su iz policije.

Kako su naveli, ukoliko suvozač ima odgovarajuću potvrdu, a vozač nema, već saopštava da vozi saputnika koji nema vozilo ili položen ispit za vozača, takvo vozilo ne ispunjava naredbom propisane uslove i ne može da nastavi put u međugradskom saobraćaju.

„Potvrde koje je izdao poslodavac osobama važe samo za radne dane u sedmici, uz izuzetke koji se odnose na pojedine specifične djelatnosti i vozače transporta roba i materijala, te se ne mogu koristiti u dane praznika i vikenda, kada osobe ne rade”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...