fbpx
NaslovnicaCrna GoraU utorak akcija dobrovoljnog davanja krvi

U utorak akcija dobrovoljnog davanja krvi

Podgorica, (MINA) – Crveni krst Crne Gore (CKCG), u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, organizovaće u utorak akciju dobrovoljnog davanja krvi, sa ciljem obezbjeđivanja dovoljnih količina u mjesecima kad su potrebe veće.

Iz CKCG kazali su da će akcija biti održana u utorak, od osam do 12 sati, u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a pozvani su da u njoj učestvuju predstavnici ambasada, privrednih i drugih subjekata, nevladinih organizacija i građani.

Kako su naveli, cilj organizovanja akcije je podizanje svijesti različitih segmenata javnosti o značaju uključivanja svih u obezbjeđivanje sigurnih količina krvi.

„Svi pojedinci koji mogu da daju krv imaju odgovornost da to i urade, a posebno je ta odgovornost velika u ljetnjem periodu kada je izazov obezbijediti dovoljne količine za sve kojima je potrebna, a ove godine posebno zbog situacije izazvane Covid-19“, kaže se u saopštenju.

Iz CKCG pozvali su sve građane koji mogu da daju krvi da učestvuju u akciji i ličnim primjerom ukažu na značaj redovnog davanja krvi.

Najčitanije