fbpx
NaslovnicaCrna GoraU UIKS-u počela imunizacija

U UIKS-u počela imunizacija

Podgorica, (MINA) – U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) danas je počela imunizacija zdravstvenih radnika Uprave i osoba koje su na izdržavanju kazne zatvora, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, resorni ministar Vladimir Leposavić i Borovinić Bojović posjetili su danas UIKS.

Borovinić Bojović kazala je da je ta akcija sprovedena na inicijativu Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i Instituta za javno zdravlje.

„Danas je počela imunizacija u UIKS-u, prvo zdravstvenih radnika u Upravi, a već je započela i imunizacija zatvorenih i pritvorenih osoba“, navela je Borovinić Bojović.

To je, kako je kazala, zaista veoma važan događaj za kompletno funkcionisanje države, jer su svi svjedoci toga koliki problem, već godinu, pandemija pravi čitavom svijetu.

Leposavić je naveo da je zadovoljan što se već danas krenulo sa imunizacijom u UIKS-u.

Kako je kazao, cilj je da brzo, poslije završetka procesa imunizacije osoba u Upravi, one mogu da primaju posjete članova porodice uz odgovarajuće uslove i mjere.

„Čime će se učiniti da stroge mjere koje se tiču zabrane posjeta sada budu polako povučene, a na kraju imunizacije i potpuno ukinute“ rekao je Leposavić.

Najčitanije