fbpx
NaslovnicaCrna GoraU slučaju Otašević policija postupila profesionalno

U slučaju Otašević policija postupila profesionalno

Podgorica, (MINA) – Policija ja u slučaju napada na novinara Dana Vladimira Otaševića postupila blagovremeno i profesionalno, ocijenjeno je na sastanku njenog direktora Veselina Veljovića sa članovima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Veljović je danas primio predsjednika i članove Savjeta Aleksandra Zekovića, Dražena Cerovića, Zorana Čelebića i Vladimira Dobričanina.
Kako je saopšteno, detaljno je razgovarano o bezbjednosti novinara u Crnoj Gori.

„Diskutovan je slučaj novinara Otaševića i konstatovano blagovremeno i profesionalno postupanje policije“, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Savjeta.

U odnosu na slučaj novinarke Vijesti Olivere Lakić, kako se dodaje, saopšteno je da je intenzivna komunikacija sa tužilaštvom, svakodnevna provjera dokaza i da se u razumnom roku očekuje podizanje optužnice.

„Uprava policije je u svom radu kao jedan od prioriteta opredijelila bezbjednost i zaštitu novinara, pa se shodno tome preduzimaju brojne aktivnosti u sprječavanju svih oblika narušavanja slobode izražavanja a sve u cilju omogućavanja nesmetanog obavljanja novinarskog poziva u Crnoj Gori“, ističe se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...