fbpx
NaslovnicaCrna GoraU renoviranje restorana Radovče uloženo više od 200 hiljada EUR

U renoviranje restorana Radovče uloženo više od 200 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Restoran Radovče, koji je u vlasništvu Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, biće otvoren narednih sedmica, a u njegovo renoviranje uloženo je više od 200 hiljada EUR, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora kazali su da je rekonstrukcija restorana Radovče podrazumijevala cjelokupno renoviranje restorana, kuhinje, prostora ispred i iza restorana, kao i nabavku i ugradnju opreme i namještaja.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da je u novi izgled tog restorana uloženo više od 200 hiljada EUR i da će biti otvoren narednih sedmica.

On je sa Darkom Vukčevićem, direktorom Škole za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, obišao radove.

Šehović je rekao da ih je nekoliko razloga motivisalo da krenu u taj važan projekat, a prvi i najvažniji je obrazovni.

“Jer je samo tokom ove godine oko 100 učenika obavljalo praksu u tom prostoru, a ako uzmemo u obzir da restoran radi već nekoliko decenija, onda možemo da zaključimo da je nekoliko hiljada učenika upravo ovdje imalo priliku da se susretne sa realnim radnim okruženjem i spozna poziv za koji se obrazuje”, kazao je Šehović.

Kako je rekao, drugi razlog je privredni, jer je to objekat koji upošljava oko 20 osoba.

“I treći razlog je kultni, jer Radovče predstavlja jedno od omiljenih sastajališta Podgoričana i ima posebno mjesto u Glavnom gradu“, dodao je Šehović.

On je podsjetio da je nedavno rekonstruisana i pekara sa poslastičarnicom koja takođe funkcioniše u okviru restorana, u šta je uloženo oko 35 hiljada EUR.

Šehović je pohvalio odgovoran i predan rad uprave škole i najavio kompletnu rekonstrukciju škole „Sergije Stanić“, kroz projekat sa Evropskom investicionom bankom, u šta će biti uloženo 800 hiljada EUR.

Kako je rekao, na taj način država pokazuje da u potpunosti podržava srednje stručne škole.

Vukčević je kazao da restoran „Radovče“ ima višestruki značaj za školu.

„Pored toga što je bio škola, ali i druga kuća učenicima koji su danas poznati ugostitelji i rade širom Crne Gore i Evrope, to je i mjesto gdje se decenijama pije prva jutarnja kafa, saznaju najnovije vijesti, omiljeno mjesto Podgoričana“, dodao je Vukčević.

On se osvrnuo i na uspješne projekte škole, poput „Šampionske užine“, koja se realizuje od prošle školske godine, a podrazumijeva proizvodnju i distribuciju zdrave užine za osnovce u Glavnom gradu.

Vukčević je najavio da će se od sljedeće školske godine dio kabinetske nastave izmjestiti upravo u restoran „Radovče“.

„Učenici koji se obrazuju za ugostiteljska zanimanja moći će da stiču vještine u realnim uslovima, na savremeni način, zajedno sa nastavnicima praktične nastave, a to nam omogućavaju i novi modularizovani obrazovni programi“, naglasio je Vukčević.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...