fbpx
NaslovnicaCrna GoraU ponedjeljak start međunarodnog turnira u Kolašinu

U ponedjeljak start međunarodnog turnira u Kolašinu

Podgorica, (MINA) – Tradicionalni međunarodni turnir u futsalu biće održan od 10. juna do 1. jula u Kolašinu, saopštio je organizator takmičenja.

Navodi se da je turnir posljednjih decenija bila najpopularnija sportska manifestacija u Kolašinu i da se ovogodišnji turnir organizuje se poslije dvije godine pauze.

“Obnavljanje najpopularnije sportske manifestacije u Kolašinu pokrenula je nova lokalna samouprava koja će preko nadležnih organa – Sekretarijata za društvene djelatnosti i Organizacionog odbora pokušati da turnir organizuje u periodu od 10. juna do 1. jula u Sportskoj hali na Lugu”, kazao je predsjednik Skupštine opštine Kolašin, Milan Đukić agenciji MINA.

Navodi se da je skromne budžetske mogućnosti Opštine Kolašin nadomjestila je pomoć Fudbalskog saveza, Uprave za imovinu Crne Gore i Turističke organizacije Kolašin koji su pokrovitelji turnira.

“Veliku pomoć u organizaciji su omogućili zlatni sponzori turnira: TIMI doo, Haus Majstor, Nikšićko pivo, Bianca resort&spa, Four points by Sherathon, Explorer, Plan B, Metropolis i Županovac doo”, kazao je Đukić.

Prema njegovim riječima, turnir se igra po pravilima UEFA za futsal, a mečeve će suditi licencirane sudije Prve futsal lige Crne Gore Žarko Markuš i Željko Anđelić.

“Prema dosadašnjim najavama ovo će biti najjači futsal turnir koji će okupiti najbolje ekipe i igrače iz Crne Gore, ali i iz okruženja, obzirom da je Novi Pazar, član Prve futsal lige Srbije najavio odlazak. Uz učesnike završnice Prve futsal lige Crne Gore kao što su igrači šampiona Titograda, vicešampiona Brskova i Berana, uz brojne ekipe iz Kolašina, nadam se da će ovaj turnir opravdati očekivanja i zadovoljiti brojnu publiku i ljubitelje malog fudbala na sjeveru Crne Gore”, kazao je Đukić.

On je naglasio da je turnir predviđen za period ljetnje predsezone i da će u društvenom, sportskom i turističkom smislu biti centralna manifestacija za jun mjesec u Kolašinu.

“Ova manifestacija okuplja veliki broj ekipa iz čitave Crne Gore, kao i ljubitelja malog fudbala. Utakmice u Sportskoj hali po grupama pratiće nekoliko stotina gledalaca svaki dan, a utakmice završnice i više od hiljadu”, kazao je Đukić.

Organizator je predvidio za pobjedničku ekipu novčanu nagradu od 2.500, drugoplasirani tim dobiće 1.200, dok je trećeplasirani sastav osvojiti 700 EUR.

Biće proglašen i najbolji igrač, strijelac i golman, kao i fer play ekipa. Osim za učesnike obezbijeđene su nagrade i za publiku. Ekipe se mogu prijaviti do 9. juna na brojeve telefona 068 065 060; 068 799 880; 067 577 571″, kazao je Đukić.

Najčitanije