fbpx
NaslovnicaCovid19U nikšićkoj Opštoj bolnici 50 kovid pacijenta

U nikšićkoj Opštoj bolnici 50 kovid pacijenta

Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj Opštoj bolnici liječi se 50 pacijenata od virusa korona, od kojih su tri u Intenzivnoj njezi životno ugroženi, a ostali su stabilno i trenutno ni jedan pacijent nije na respiratoru, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin, precizirao je da se 44 oboljelih liječi na Internom, a šest na Odjeljenju pedijatrije, među kojima su i novorodjenče od 20 dana i dvije bebe od mjesec i dva mjeseca, zajedno sa majkama koje su pozitivne.

On je upozorio da je evidentno da se zadnjih dana povećava broj pregleda onih koji imaju simptome infekcije Covid virusom.

“Povećan je i broj inficiranih kojima je potrebno bolničko liječenje zbog složenosti simptoma i opšteg zdravstvenog stanja, što pokazuje da je složena epidemiološka situacija”, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare u Nikšiću.

On je kazao da je nikšićka Opšta bolnica respiratorni centar sa opredjeljenih 80 kreveta za sjeverozapadni dio Crne Gore.

“Na Internom odjeljenju imamo 55 kreveta i trenutno je osam preostalo slobodno, dok u zgradi Psihijatrije raspolažemo sa 25 kreveta, koji su namijenji za psihijatrijske pacijente iz čitave Crne Gore koji su covid pozitivni”, precizirao je Ašanin.

Prema njegovim riječima, u prosjeku se sa lijećenja otpusti od tri do pet oporavljenih pacijenata, ali je više primljenih u toj ustanovi.

“Postoje razrađeni scenariji i za takvu eventualnu situaciju, tako da u svakom slučaju građani neće biti usrkaćeni ni za komfor smještaja, ni profesionalni pristup liječenja”, rekao je Ašanin.

U Opštoj bolnici od 2. jula kada je primljen prvi oboljeli od COVID 19, bolnički je liječeno 238 pacijenata, 175 je izliječeno, a 17 je umrlo.

Najčitanije