fbpx
NaslovnicaCrna GoraU nikšićkoj bolnici ukazana pomoć za 26 povrijeđenih u udesu kod Bogetića

U nikšićkoj bolnici ukazana pomoć za 26 povrijeđenih u udesu kod Bogetića

Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj Opštoj bolnici ukazana je ljekarska pomoć za 26 povrijeđenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila jutros na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u blizini Bogetića.

Direktor Opšte bolnice Nikšić, Ilija Ašanin, kazao je da je 19 lakše povrijeđenih, nakon ukazane pomoći, otpušteno kući, dok je sedam zadržano na dalje liječenje, od kojih se petoro nalazi u Intenzivnoj njezi, a po jedno na odjeljenjima hirurgije i ortopedije.

„Jedna djevojčica, koja je imala povrede unutrašnjih organa i unutrašnje krvarenje, operisana je i njeno stanje je trenutno stabilno. Svi povrijeđeni su trenutno stabilnih vitalnih parametara i kod većine je riječ o prelomima ruku, nogu i rebara“, rekao je Ašanin na konferenciji za novinare u nikšićkoj bolnici.

On je kazao da će biti urađene dodatne dijagnostičke procedure i da je moguće da će još neko od povrijeđenih danas, ili sjutra biti operisan kako bi bile zbrinute njihove povrede.

Ašanin je istakao da Opšta bolnica u Nikšiću ima uvijek spremne timove za vanredne situacije, pa su i ovog puta u roku od 45 minuta od dolaska prvih povrijeđenih ukazali pomoć.

Prema riječima Ašanina, nijedna od dvije stradale osobe nije dovezena u Opštu bolnicu u Nikšiću.

Jedan od putnika koji je jutros u osam sati i pet minuta krenuo iz Nikšića za Podgoricu, Spasoje Tomić, kazao je da je vozač vozio prilagođenom brzinom i sasvim bezbjedno, sve do trenutka kada je ispred minibusa izletjelo auto iz suprotne trake.

„Vozač nije nikako uspio da izbjegne automobil, već su se sudarili i mi smo sletjeli u provaliju. Sreća u nesreći bila je što smo samo proklizali i nijesmo se prevrtali. Većina od nas je preživjela ovaj udes, ali nažalost dvije djevojke, koliko sam mogao da vidim, nijesu“, rekao je Tomić.

foto: MINA

On je kazao da je za sve njih ovo izuzetan šok i trauma i da im se činilo da je proklizavanje minibusa trajalo čitavu vječnost, iako se radilo o svega deset sekundi.

Dvije mlađe ženske osobe koje su stradale, kako je potvrdio Tomić, nalazile su se sa njima u minibusu.

Najčitanije