fbpx
NaslovnicaCovid19U nikšićkoj bolnici troje pacijenata preminulo

U nikšićkoj bolnici troje pacijenata preminulo

Nikšić, (MINA) – U Opštoj bolnici u Nikšiću u protekla 24 sata preminulo je troje pacijenata, a 20 je životno ugroženo, od 109 oboljelih koliko ih se liječi od koronavirusa, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Marko Mitrović, rekao je agenciji MINA da su preminuli pacijenti bili iz Nikšića i imali su 61, 64 i 75 godina.

“Sa težom kliničkom slikom i većim protocima kiseonika je 48 oboljelih, devet ih je na neinvanzivnoj ventilaciji, dok nema intubiranih na respiratoru”, naveo je Mitrović.

Prema njegovim riječima, na Internom je smješteno 109 kovid pacijenata, a na Dječijem odjeljenju se liječi dvoje mališana i stabilnog su zdravstvenog stanja.

“Smanjen je broj pregleda novozaraženih u kovid ambulantama, ali nije bolničkih pacijenata sa težim stanjem kojima su neophodni visoki protoci kiseonika i duže liječenje”, kazao je Mitrović.

Prema njegovim riječima, ukoliko se nastavi pad novozaraženih od koronavirusa, mogli bi početi specijalistički pregledi koji su obustavljeni prije tri sedmice.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...