fbpx
NaslovnicaCrna GoraU misijama učestvovalo 97 pripadnika VCG 

U misijama učestvovalo 97 pripadnika VCG 

Podgorica, (MINA) – U međunarodnim misijama prošle godine učestvovalo je 97 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), što je državu koštalo 1,4 miliona EUR, navodi se u Izvještaju o stanju u Vojsci za 2018. godinu.

Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće sjutra Izvještaj u kojem se navodi da je nakon obnove crnogorske nezavisnosti, Vojska u potpunosti bila posvećena dostizanju sposobnosti dostizanja sposobnosti za izvršenje dodijeljenih misija i zadataka.

„Vojska je, u prošloj godini, nastavila sa unaprjeđenjem postojećih i razvojem novih sposobnosti, skladu sa misijama i zadacima Vojske, istovremeno dajući puni doprinos NATO komandnoj i strukturi snaga“, piše u dokumentu.

Ističe se da su aktivno učešće u NATO vođenim misijama i operacijama i doprinos NATO inicijativi zajedničkog odvraćanja i odbrane, bili prioriteti tokom godine.

“Na ovaj način pripadnici Vojske dali su svoj doprinos ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore – integracije u evropske i evroatlantske organizacije”, ocjenjuje se u Izvještaju.

Pripadnici VCG bili su angažovani u šest misija, operacija i aktivnosti: misijama „Resolute Support“ u Avganistanu, „EUTM“ u Maliju, „MINURSO“ u Zapadnoj Sahari, operaciji Evropske unije „Atalanta“ u vodama Indijskog okeana, operaciji „KFOR“ u Republici Kosovo i NATO aktivnosti „eFP“ u Letoniji.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu