fbpx
NaslovnicaCrna GoraU fokusu bezbjednije digitalno okruženje za djecu

U fokusu bezbjednije digitalno okruženje za djecu


Podgorica, (MINA) – Stvaranje bezbjednijeg digitalnog okruženja za djecu i aktivnosti na zaštitu životne sredine bili su u fokusu društveno odgovornog poslovanja Telenora prošle godine, saopštili su iz te telekomunikacione kompanije.

Iz Telenora su kazali da je realizacija projekta koji sprovode sa UNICEF-om „Digitalna pismenost za svako dijete“ nastavljena i prošle godine.

„U saradnji sa univerzitetom „La Sapienza“ iz Rima kreiran je poseban program za obuku u oblasti digitalne pedagogije, namijenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola“, navodi se u saopštenju.

U okviru projekta, kako su podsjetili iz Telenora, ranije je u Osnovnoj školi „Štampar Makarije“ otvorena digitalna laboratorija, kao mjesto aktivnog učenja i digitalnog opismenjavanja.

Iz te kompanije rekli su da je u znak potvrde odgovornog odnosa prema okolini, Telenoru i prošle godine dodijeljen međunarodni sertifikat o primjeni najstrožih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

„Energetska efikasnost, upravljanje otpadom, njegovo zbrinjavanje i reciklaža, kao i racionalizacija u potrošnji resursa, sastavni su dio poslovanja kompanije“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je Telenor prošle godine reciklirao više od 600 kilograma elektronskog i električnog otpada i smanjio potrošnju električne energije u radnom prostoru za skoro osam odsto.

Iz Telenora su dodali da su zaposleni u toj kompaniji učestvovali i prošle godine u inicijativama značajnim za društvo, dodatno osnažujući solidarnost i odgovornost, neke od glavnih vriejdnosti koje kompanija njeguje.

„Informacije o tim, ali i drugim aktivnostima koje su obilježile prošlu godinu objavljene su u Izvještaju o održivom poslovanju Telenora za 2019. godinu“, dodaje se u saopštenju.

Izvještaj o održivom poslovanju Telenor objavljuje svake godine, čime nastoji da promoviše principe društvene odgovornosti i transparentnog poslovanja.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...