fbpx
NaslovnicaCrna GoraU domu za stare Duga zaraženo 45 korisnika i osam zaposlenih

U domu za stare Duga zaraženo 45 korisnika i osam zaposlenih

Podgorica, (MINA) – U domu za stare “Duga” u Danilovgradu koronavirusom je inficirano 45 korisnika i osam zaposlenih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje(IJZ).

Iz IJZ-a su kazali da su u ponedjeljak dobili informaciju o hospitalizaciji jednog korisnika privatne ustanove Doma za stare “Duga” kod kojeg je u Kliničkom centru Crne Gore utvrđena infekcija novim koronavirusom.

Dodaje se da je, nakon toga, IJZ obavio testiranje 51 korisnika i 19 zaposlenih.

“Infekcija novim koronavirusom je laboratorijski potvrđena kod 45 korisnika. Od 19 zaposlenih, pozitivan PCR nalaz ima osam osoba”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je iz Doma za stare “Duga” saopšteno da su svi korisnici, koji su pozitivni na koronavirus, u izolaciji i trenutno su dobrog opšteg stanja i bez simptoma

Prema njihovim riječima, zaposlenima koji su pozitivni na novi koronavirus je određena mjera samoizolacije.

Upravnica Doma za stare “Duga” je obavijestila Institut da niko od zaposlenih nije imao simptome koronavirusa.

IJZ je naložio da se danas obavi dezinfekcija prostorija doma, kao i da nadležni pojačaju stepen sprovođenja svih neophodnih mjera za kontrolu, sprečavanje i suzbijanje infekcije.

Navodi se da IJZ prati epidemiološku situaciju u Domu.

“U sklopu redovnih aktivnosti, sljedeće nedjelje će se ponovo obaviti testiranje korisnika i zaposlenih koji su trenutno negativni na koronavirus”, zaključili su iz IJZ.

Najčitanije