fbpx
NaslovnicaCovid19U Crnu Goru krajem januara stižu Sinofarmove vakcine

U Crnu Goru krajem januara stižu Sinofarmove vakcine

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika kineske kompanije i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je tokom onlajn sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu.

„A koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da su u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa, da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom i da se radi o Fajzerovoj vakcini.

„Takođe, nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv COVID infekcije bila na visokom nivou“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije