fbpx
NaslovnicaCrna GoraU četvrtak prvenstvo Crne Gore u Baru

U četvrtak prvenstvo Crne Gore u Baru

Podgorica, (MINA) – Prvenstvo Crne Gore u atletici za osobe sa invaliditetom, 49. po redu, biće održano u četvrtak u Baru, saopšteno je iz Paraolimpijsjkog komiteta (POK).

Najavljeno je učešće više od 40 takmičara u kategorijama 11-13(osobe bez i sa smetnjama vida),31-38(osobe sa cerebralnom paralizom),40-47(osobe niskog rasta i osobe sa amputacijom) i 51-57(osobe sa povredom kičme).

Foto: MINA

U okviru prvenstva biće održani i tradicionalni rekreativni susreti članova organizacija Saveza slijepih Crne Gore.

“Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Ministarstvom sporta i mladih Crne Gore u okviru Evropske nedjelje sporta, čiji su osnovni ciljevi usmjereni na podsticanje građana na bavljenje fizičkim aktivnostima, bez obzira na startost, fizičku spremnost, ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju građana o zdravom načinu života”, saopšteno je iz POK.

Foto: MINA

Organizatori takmičenja su POK i Savez slijepih Crne Gore uz tehničku organizaciju atletskog kluba Mornar iz Bara i organizacije Organizacije slijepih za Bar i Ulcinj.

“Organizacija prvenstva finansira se sredstvima POK po programu za 2019. godinu koji je podrzan od Ministarstva sporta i mladih Crne Gore”, piše u saopštenju.

Foto: MINA

Početak takmičenja zakazan je za 16 sati na atletskom kompleksu Topolica u Baru.

Najčitanije