fbpx
NaslovnicaCrna GoraU četvrtak glasanje o lokaciji za izgradnju vrtića

U četvrtak glasanje o lokaciji za izgradnju vrtića

Podgorica, (MINA) – Odbornici Skupštine Opštine Bar glasaće u četvrtak o inicijativi koju je podržalo 2,72 hiljade građana, da se pronađe nova lokacija za vrtić, čija je izgradnja planirana u dvorištu barske Gimnazije “Niko Rolović”.

Potpisnici inicijative naveli su da ne mogu da prihvate rješenje koje podrzumijeva uništavanje postojećeg parka i dvorišta tri škole.

“Naglašavamo da, bez rezerve podržavamo izgradnju obdaništa toliko potrebnog našem gradu, ali ne po cijenu rušenja već kultivisanog prostora kada postoje druge lokacije koje ispunjavaju uslove i strandarde propisane zakonom, i koje bi dale priliku za bolju urbanizaciju i razvoj grada”, navode potpisnici inicijative.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, rekao je ranije da očekuje da će zainteresovane strane na sjednici barske Skupštine, na kojoj će biti raspravljano o lokaciji za izgradnju vrtića, voditi konstruktivan dijalog i poštovati glas većine, kao osnovnog demokratskog principa.

Raičević je kazao agenciji MINA da su, kao odgovorni ljudi, otvorili vrata predstavnicima građana potpisnicima peticije.

Najčitanije