fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Centru kompetencija u toku izrada više stotina vizira

U Centru kompetencija u toku izrada više stotina vizira

Podgorica, (MINA) – U Centru kompetencija u toku je izrada više stotina vizira koji su dio zaštitne opreme zdravstvenih radnika, a koje je odobrio nadležni Institut za javno zdravlje, saopšteno je iz Unije poslodavaca (UPCG).

„Viziri se proizvode na pet 3D štampača koji predstavljaju dio vrijedne opreme koju je UPCG obezbijedila u okviru prekograničnog EU projekta ‘competenceNET’ čiji je i implementator u Crnoj Gori“, objasnili su predstavnici poslodavačke asocijacije.

UPCG i Glavni grad pridružili su se, u saradnji sa volonterima, inicijativi obezbjeđivanja nedostajuće opreme za zdravstvene radnike Kliničkog centra i drugih zdravstvenih ustanova sa teritorije Podgorice.

Zamjenica gradonačelnika Slađana Vujačić, saopštila je da u Centru kompetencija Glavnog grada i UPCG, njihovi prijatelji iz Saveza radio-amatera Crne Gore, Politehnike i Montenegro Roboticsa vrijedno rade kako bi izradili vizire koji su dio zaštitne opreme za zdravstvene radnike.

„Ovo je trenutak kada je Centar kompetencija opravdao postojanje i pokazao se kao jedna odlična investicija i to je ono što nam za sada, u ovim teškim vremenima pruža jedno malo zadovoljstvo“, rekla je Vujačić.

Ona je poručila da će Glavni grad nastaviti da vrijedno radi na izradi te zaštitne opreme, zajedno sa UPCG i partnerima, ne bi li na taj način sačuvali zdravlje zdravstvenih radnika, a time i svih građana.

„Ovo nije sve što je Glavni grad uradio u ovom periodu, ovo je samo dio podrške koju smo pružili zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori i svim sugrađanima koji mogu očekivati tu podršku i u narednom periodu, sve sa ciljem da što uspješnije izađemo iz situacije u kojoj se trenutno nalazimo“, saopštila je Vujačić.

Ona je još jednom poručila svima da ostanu kod kuće i čuvaju svoje i zdravlje najbližih.

Najčitanije