fbpx
NaslovnicaCrna GoraU apotekama Montefarma 333 hiljade maski

U apotekama Montefarma 333 hiljade maski

Podgorica, (MINA) – Mointefarm je počeo distribuciju i do kraja radne sedmice svojim apotekama će isporučiti 333 hiljade maski, čija će cijena biti 0,51 EUR.

Nacionalno koordinaciono tijelo, u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje Crne Gore i Sjetske zdravstvene organizacije o nošenju zaštitinih maski u zatvorenom prostoru, dalo je saglasnost da Montefarm isporuči svojim apotekama dodatnu količinu maski.

Montefarm je već počeo distribuciju, zajedno sa ljekovima, prema uobičajenom rasporedu relacija ka svim opštinama u Crnoj Gori i, kako se navodi, do kraja radne sedmice sve njegove apoteke će ih imati u prodaji.

„Građanima su maske dostupne po nabavnoj cijeni, bez marže, gdje je zarada Montefarma 0 EUR i ta cijena sa PDV-om iznosi 0,51 EUR, kao i prethodnog puta“, kaže se u saopštenju.

Broj maski koje se mogu kupiti ograničen je na pet komada po osobi.

„U međuvremenu, najveći broj naših apoteka nakon prve isporuke, kontrolisala je Tržišna inspekcija i nije nađena niti jedna nepravilnost“, kaže se u saopštenju.

U prvoj isporuci Montefarm je u svoje apoteke distribuirao 333 hiljada maski, a ista količina će i ovog puta biti dostupna građanima.

Podsjeća se da su troslojne hirurške maske, koje se mogu kupiti u apotekama Montefarma, dio komercijalne nabavke koju je platio Montefarm i nijesu iz bilo kog kontigenta donirane medicinske zaštitne opreme.

Navodi se da je počela počela isporuka lijeka Concor, a da će od danas početi i isporuka Monoprila u svim jačinama, takođe prema rasporedu snabdijevanja Montefarmovih apoteka.

Najčitanije