fbpx
NaslovnicaCrna GoraU adaptaciju školske sale u Plavu uloženo 110 hiljada EUR

U adaptaciju školske sale u Plavu uloženo 110 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – U adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole „Bećo Bašić“ u Plavu uloženo je 110 hiljada EUR, a za rekonstrukciju Škole, koja je ugovorena sa Evropskom invensticionom bankom (EIB), obezbijeđeno je preko 100 hiljada EUR, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora su kazali da bi rekonstrukcija škole trebalo da bude realizovanae tokom naredne godine.

Ministar prosvjete Damir Šehović je, na svečanosti povodom otvaranja adaptirane sportske sale, rekao da je to samo jedan u nizu projekata koji je u oblasti školske infrastrukture uspješno realizovan na teritoriji opštine Plav, ali i dokaz posvećenog odnosa Ministarstva i Vlade u cjelini prema sjeveru države.

Kako je naveo, u okviru adaptacije sportske sale zamijenjen je parket, ugrađen novi sistem rasvjete, saniran krov, a plan je da u narednom periodu budu rekonstruisane i tribine.

„Raduje me što ovo neće biti jedina ulaganja u Školu „Bećo Bašić“. U sljedećoj kalendarskoj godini planirana je rekonstrukcija školskog objekta, a za ovaj projekat već su stvorene pretpostavke budući da je novac obezbijeđen i urađena projekta dokumentacija“, rekao je Šehović.

On je naglasio da je sala škole „Bećo Bašić“ jedina sportska sala u Opštini, i da njena adaptacija ima višestruki značaj za djecu kojoj će omogućiti kvalitetnije bavljenje sportom, ali i za lokalnu zajednicu i sportske klubove, zbog organizacije sportskih dešavanja.

„Uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole u Plavu, vrijedne oko 250 hiljada EUR, završetkom ove sale zaokružili smo sportsku infrastrukturu kada je u pitanju obrazovni sistem“, kazao je Šehović.

On je podsjetio na još jedan kapitalno važan projekat u Plavu, za koji je novac obezbijeđen, a realizacija ugovorena u saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

„Riječ je o izgradnji novog vrtića vrijednog preko milion EUR, koji će značajno unaprijediti uslove i kapacitete za boravak plavskih mališana“, rekao je Šehović.

Takođe, kako je naveo, u Vojnom Selu je izgrađena nova škola vrijedna 230 hiljada EUR, a rekonstruisana ssu dva područna odjeljenja Osnovne škole “Petar Dedović” u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica, ukupne vrijednosti oko 60 hiljada EUR.

„Pomenuti projekti, uz nekoliko drugih manjih investicija, čine da je vrijednost uspješno realizovanih investicija Ministarstva prosvjete u obrazovnu infrastrukturu u ovom kraju na nivou od preko milion EUR”, istakao je Šehović.

On je dodao da je u prethodne četiri godine često naglašavano da je Sjever prioritet ove Vlade, a kako je kazao, Plav je možda i najbolji dokaz za to.

Šehović je kazao da želi da vjerujem da će investicije od preko milion EUR u oblasti obrazovanja u opštini Plav, koje su ugovorene sa međunarodnim partnerima, a novac već obezbijeđen, takođe biti uspješno realizovane, sa jednakom posvećenošću i voljom da se svoj djeci u Crnoj Gori pruže uslovi obrazovanja kakve zaslužuju.

„Što se aktelne Vlade tiče, tu posvećenost je pokazala započinjanjem najvećeg investicionog ciklusa u prosvjeti ikada, a kakav će biti odnos nove Vlade vidjećemo u nerednom periodu”, zaključio je Šehović.

Najčitanije