fbpx
NaslovnicaCrna GoraTužilački savjet predložio Vukčević za VDT-a

Tužilački savjet predložio Vukčević za VDT-a

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet predložio je specijalnu tužiteljku Lidiju Vukčević za vrhovnog državnog tužioca.

Na sjednici Tužilačkog savjeta obavljeni su intervjui sa Vukčević i drugom kandidatkinjom Danijelom Marković.

“Nakon obavljenog intervjua sa kandidatkinjama koje su se javile na javni poziv za izbor vrhovnog državnog tužioca, Tužilački savjet je za vrhovnog državnog tužioca predložio Vukčević”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković, donijeta je i odluka o izboru sedam kandidata za državne tužioce prema redosljedu sa rang liste.

“Kandidati za državne tužioce Dino Lukač, Jovan Vukotić, Marko Mugoša, Nađa Popović, Sanja Ražnatović, Haris Šabotić i Danilo Mrdak raspoređeni su na inicijalnu obuku u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici”, dodaje se u saopštenju.

Tužilački savjet takođe je donio odluku o formiranju Komisije za izradu nacrta godišnjeg izvještaja o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva za ovu godinu.

Navodi se da je na sjednici donijet i godišnji Plan održavanja redovnih sjednica Tužilačkog savjeta za sljedeću godinu, kao i plan klasifikacionih oznaka u Sekretarijatu Tužilačkog savjeta.

Najčitanije