fbpx
NaslovnicaCrna GoraTumbaković: Crna Gora ima svoje ambicije

Tumbaković: Crna Gora ima svoje ambicije

Podgorica, (MINA) – Fudbalska reprezentacija Crne Gore protiv Kosova ima svoje ambicije i ponašaće se u skladu sa njima, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Kosovo odigraće sjutra u Podgorici bez prisustva navijača utakmicu trećeg kola A grupe kvalifikacija za Evropsko prcvenstvo.

Tumbaković je, komentarišući rivala, kazao da Kosovo igra direktan fudbal i visok presing, navodeći da ima dobre pojedince.

On je naglasio da najave gostiju da će pod Goricom biti ofanzivni i da će igrati na pobjedu – nijesu priče u prazno.

“Skautirali smo ih i na zvaničnim i prijateljskim mečevima. Imaju intersantne karakteristike igre, nisu izgubili 12 utakmica, sve to im daje za pravo da tako razmišljaju. Mi nemamo takvu rezultatsku preporuku, ali smo odigrali vrlo dobru utakmicu protiv Bugarske, kao i 60 minuta protiv Engleske, iako rezultat to ne govori. Njihova ambicija bi mogla da bude dodatni motiv za nas“, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da je član delegacije Kosova na žrijebu u Dablinu rekao da su oni sigurni učesnici EURA.

„Vjerovatno to govori sa pokrićem. Imamo i mi ambicije, ponašaćemo se u skladu sa njima“, kazao je Tumbaković.

Crnogorski selektor katzao je da zna sastav koji će suprostaviti Kosovu, navodeći nema ni mnogo prostora za kombinacije.

„Mi imamo i drugu utakmicu, veoma važnu. Mnogo interesantnije je kako pshički pripremiti ekipu za prvi meč“, kazao je Tumbaković.

On smatra da pritisak imperativa pobjede ne postoji, navodeći da svaki pritisak smanjuje učinak.

„Želim da ga svedem na minumu. Važno je da hoćemo, možemo, želimo, da se držimo zajedno – to su komponente koje bi trebalo dovesti do maksimuma, jer se željeni rezultat može na taj način lakše ostvariti“, rekao je Tumbaković.

On je, komentarišući probleme crnogorske reprezentacije, povrede i neigranje nekih igrača u klubovima, da će ih riješiti nekako.

„Puno nam je značilo što smo se okupili na vrijeme, što smo odradili proces treninga kako smo zamislili. To je neka naša realnost, a mi moramo da idemo sa puno optimizima u izazove i da vjerujemo u momke koji su naši reprezentativci“, rekao je Tumbaković.

Napadač Stefan Mugoša kazao je da je za crnogorsku reprezentaciju
svaka utakmica bitna.

„Želimo drugo mjesto. Čeka nas težak meč, nadam se da smo svi spremni, da odgovorimo na izazov na najbolji način“, rekao je Mugoša.

On je istakao da je najbitnije da se pobijedi Kosovo i da je nevažno ko će biti strijelac pogotka.

„Analizirali smo ih, imaju izvanredne pojedince, ali okrećemo se nama. Imamo i mi sjajne igrače, vjerujem da ćemo sprovesti ono što se dogovorimo i da ćemo ostvariti dobar rezultat. Mi smo bitni. Najvažnije je kako mi uđemo u meč, da budemo motivisani i skoncentrisani i da ispunimo plan igre“, rekao je Mugoša.

On je naglasio da će navijači nedostajati i da su utakmice bez publike specifične.

„Motivisani smo, igramo za reprezentaciju, to je poseban osjećaj. Navijači će nam nedostajati, oni nas nose, ali spremni smo i na to“, kazao je Mugoša.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Crna Gora je na startu kvalifikacija igrala u Sofiji sa Bugarskom 1:1, dok je pred svojim navijačima poražena od Engleske 5:1.

Kosovo je u prvom kolu bilo slobodno, dok je u drugom igralo u Prištini sa Bugarskom 1:1.

Crnogorsku selekciju u junskom terminu očekuje i gostovanje Češkoj, 10. juna u Olomucu.
(kraj) eml

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu