fbpx
NaslovnicaCrna GoraTumbaković: Ambicije ostaju iste

Tumbaković: Ambicije ostaju iste

Podgorica, (MINA) – Ambicije fudbalske reprezentacije Crne Gore se ne mijenjaju, očekivanja svi znaju, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković uoči početka priprema za duel sa Kosovom.

Duel Crne Gore i Kosova na programu je 7. juna pred praznim tribinama stadiona pod Goricom.

Crnogorsku selekciju tri dana kasnije očekuje gostovanje Češkoj.

Crna Gora je u prva dva meča na startu kvalifikacija upisala remi protiv Bugarske i poraz od Engleske.

Tumbaković je kazao da je junski ciklus kapitalan za crnogorsku selekciju kada su u pitanju rezultati.

“Moramo se tako i pripremati. Zato smo ovo okupljanje i počeli ambiciozno, puno ranije kako bi bilo iz dva dijela. U prvom dijelu je plan da radimo sa igračima koji su ranije završili sezonu u svojim prvenstvima, a u drugom da sve fudbalere uvedemo u pravi ritam”, kazao je Tumbaković.

On je na prvom treningu imao 13 igrača, dok ostali treba da se priključe naknadno.

“Gledali smo Kosovo i riječ je o veoma ozbiljnom timu. Definitivno boljem nego što bi moglo da se zaključi iz toga što su kvalifikacije dočekali iz petog šešira. Nisu za peti šešir, imaju kvalitet, ali i mane. Imaju taktičkih propusta i potrebno je da obratimo pažnju na sve ono što bi oni mogli da iskoriste kao svoju prednost kako bi naše prednosti došle do izražaja”, kazao je Tumbaković.

On je naglasio da nikada nije dobro kada nema publike, jer se fudbal igra zbog navijača.

“Uvijek je lijepo kada imamo podršku i bili bi veoma bitni za nas. Hendikep je, nema sumnje”, kazao je Tumbaković.

On je istakao da su povrede i na ovom okupljanju krojile spisak.

“Ono što se dogodilo Jovetiću je velika neprijatnost i minus za sve nas. Veliki problem nam predstavlja i povreda Stefana Savića, četvrta ove sezone. Ozbiljna je i ne znamo šta će biti. Nikola Vukčević je imao manju povredu, treniraće, a Adam Marušić je imao terapiju u Laciju, imaće još jedan pregled prije nego naredna dva dana dođe u Podgoricu”, istakao je Tumbaković.

Prvom treningu prisustvovali su Danijel Petković, Damir Ljuljanović, Žarko Tomašević, Igor Vujačić, Nikola Vukčević, Dušan Lagator, Marko Bakić, Deni Hočko, Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević, Aleksandar Boljević, Fatos Bećiraj i Boris Kopitović.

Najčitanije