fbpx
NaslovnicaCrna GoraTransparentnost rada temeljni princip

Transparentnost rada temeljni princip

Podgorica, (MINA) – Transparentnost rada pravosudnih institucija temeljni je princip, od čijeg poštovanja zavisi povjerenje javnosti u njihov rad i stabilnost društva, kazala je generalna direktorica Direktorata za organizaciju pravosuđa, krivično zakonodavstvo i nadzor u Ministarstvu pravde Marijana Laković Drašković.

Ona je danas, na konferenciji Otvorena Pravda, koju je organizovao Centar za građansko parvo (CGO), rekla da pravosudne institucije u radu teže uspostavljanju balansa između primjene principa – pravo javnosti da zna i ograničenja tog prava, koje izvire iz zakonskih propisa.

Laković Drašković je istakla da je crnogorsko pravosuđe ostvarilo veliki napredak u dijelu transparentnosti i otvorenosti rada sudstva, državnih tužilaštava i aktivnosti Sudskog i Tužilačkog savjeta.

“Međutim, kako se povjerenje u pravosuđe ne može posmatrati odvojeno od njegove efikasnosti, dostupnosti i integriteta, napredak u tim oblastima biće jedan od strateških ciljeva nove strategije reforma pravosuđa”, navela je ona.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu