fbpx
NaslovnicaCrna GoraTramp: Ostajemo posvećeni prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom

Tramp: Ostajemo posvećeni prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom

Podgorica, (MINA) – Sjedinjene Američke Države (SAD) ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine, kazao je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je, kako je saopšteno, čestitao ‪13. jul – Dan državnosti Crne Gore crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću i svim građanima.

„Dok svijet nastavlja da se bori protiv pandemije COVID-19, Sjedinjene Države podržavaju Crnu Goru u njenim nastojanjima da zaustavi širenje ovog virusa“, rekao je Tramp.

On je čestitao Crnoj Gori i treću godišnjicu članstva u NATO Savezu.

„Crna Gora nastavlja da daje značajan doprinos regionalnoj i globalnoj sigurnosti, kao i borbi protiv sajber i hibridnih prijetnji, sljanjem svojih vojnika u NATO, EU i UN misije širom svijeta i svojim napredovanjem ka ispunjenju obaveza izdvajanja sredstava u oblasti odbrane preuzetih u Velsu“, naveo je Tramp.

Kako je naveo, Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene prijateljstvu i partnerstvu sa Crnom Gorom tokom njenog daljeg nastavka realizacije demokratskih reformi i priprema za važne izbore ove godine.

„Unaprijed se radujem zajedničkom radu na jačanju našeg partnerstva i na unapređivanju vrijednosti slobode, sigurnosti i prosperiteta koje dijelimo“, zaključio je Tramp.

Najčitanije