fbpx
NaslovnicaCrna GoraTitula lidera u procesu evropske integracije test

Titula lidera u procesu evropske integracije test

Podgorica, (MINA) – Crna Gora se mora konačno pomaći iz faze prividnog sprovođenja reformi i shvatiti da titula lidera u procesima evropskih integracija nije nešto na šta bi se trebalo osloniti, već predstavlja teret i test.

To je saopšteno na okruglom stolu „Oblikovanje puta evropskih integracija Crne Gore – ključni izazovi i aktuelna politička dešavanja“, koji je Centar za monitoring i istraživanja (CeMI) organizovao u saradnji sa Aspen institutom u Berlinu, prenosi PR centar.

Na okruglom stolu je ocijenjeno da je neophodno da, kako bi Crna Gora prevazišla trenutnu situaciju, Evropska unija (EU) zauzme direktan i jasan stav kako je u pitanju isticanje gorućih problema, kao i da počne da koristi instrumente koje ima na raspolaganju.

Predsjednik Upravnog odbora CeMI-ja, Zlatko Vujović, govorio je o neophodnosti rada na daljem jačanju vladavine prava i suzbijanju postojećih elemenata korupcije na najvišim nivoima države.

Kako se navodi, u tom smislu, Crna Gora je i dalje duboko obilježena velikim političkim uplitanjem i zloupotrebom državnih resursa, što dodatno otežava uspostavljanje nezavisnih pravosudnih i odgovornih državnih institucija koje su preduslov za postizanje neophodnih društveno-političkih i ekonomskih promjena.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije