fbpx
NaslovnicaCrna GoraTenzije sa Srbijom su ozbiljnija stvar od jednog izbornog kalendara

Tenzije sa Srbijom su ozbiljnija stvar od jednog izbornog kalendara

Podgorica, (MINA) – Tenzije sa Srbijom su ozbiljnija stvar od jednog izbornog kalendara, rekao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Darmanović je u emisiji “Fokus” na Televiziji Crne Gore rekao da bi volio da nakon izbora u Srbiji i nakon otvaranja granice dođe do smirivanja tenzija.

“Ja bih volio da je ovo sa Srbijom sve samo jedna izborna šarada, gdje je potrebno stići do izbora u Srbiji 21. juna, da će nakon toga doći do zaustavljanja regionalnih regionalnih komplikacija, pogotovo sa Crnom Gorom.

To bi, kako je dodao, bilo olakšanje, jer tenzije niko ne priželjkuje.

On je, komentarišući današnju situaciju u Budvi, rekao da ne vjeruje da iko uživa u društvu sa političkim tenzijama koje trenutno postoje, ali da je to realnost koja nije od juče.

Darmanović je istakao je da će se na predstojećim izborima, koji se budu odvijali po evropskim standardima, pokazati odnosi snaga, i da će rezultat na kraju morati svi da private, prenosi portal RTCG.

On je rekao da je Non pejper rekao dosta pozitivno vidio napredak Crne Gore u odnosu na poglavlja 23 i 24.

“To znači da Evropska komisija (EK) smatra da je Crna Gora napravila pomak u ključnim oblastima”, naveo je Darmanović.

EK je, kako je rekao, svakako primijetila napore Vlade u borbi protiv korupcije i pranja novca, efikasniji rad sudstva.

“Vjerujem da će nakon smirivanja tla nakon izbora svi problemi biti lakše rješavani. Mi ostajemo posvećeni rješavanju 83 mjerila u poglavljima 23 i 24,” naveo je Darmanović.

Najčitanije