fbpx
NaslovnicaCrna GoraTadić: Borba za kuće u najugroženijim područjima Nikšića

Tadić: Borba za kuće u najugroženijim područjima Nikšića

Nikšić, (MINA) – U nikšićkoj opštini 26 dana bukte požari na brojnim područjima, a od jutros je vatra zahvatila i nepristupačni teren u blizini mjesta Prenka u seoskoj mjesnoj zajednici Golija.

Komandir lokalne Službe zaštite i spašavanja, Slavko Tadić, rekao je agenciji MINA da su vatrogasno-spasilačke ekipe danonoćno na terenu i da se bore da sačuvaju kuće od vatrene stihije na najugroženijim područjima.

“Brojne su lokacije na području nikšićke opštine na kojima bukte požari ili su već ugašeni, od kojih je 90 odsto namjerno izazvano. Još ne uspijemo da u potpunosti ugasimo požar na nekoj od lokacija, a bukne drugi na drugom području oštine”, rekao je Tadić.

Vatrogasci-spasioci, kako je kazao, dežuraju na najugroženijim područjima kako bi spriječili da se požari ponovo primaknu domaćinstvima.

Tadić je podsjetio da je jučerašnji dan bio više nego dramatičan, jer su vatrogasci u posljednjim trenucima spašavali kuće, uz nemjerljivu pomoć Aviohelihopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP, Vojske, mještana i organizovanih građana.

“U selu Klenak spašene su kuće Orbovica, Lučića, Pejovića, u Počekovićma kuće Šekarića, Perišića, u Srnom dolu Gardaševića i Stevovića, u Trepčima Đapića i Pejovića, u Broćancu Vujovića, Nikolića i Gardaševića, a u Podvrši Kilibarda” naveo je Tadić.

Vatrogasno-spasilačke ekipe, kako je kazao, danonoćno čine sve što je u njihovoj moći.

“Svi požari su i dalje aktivni i molimo građane da se čuvaju, jer je velika opasnost od promjenljivog pravca vjetra koji vrlo brzo prenese plamen”, upozorio je Tadić i pozvao mještane da odmah prijave čim uoče nove požare.

Požari su, od prije nekoliko dana, aktivni i u Grahovu, Macavarama, Bratogoštu, Pilatovcima, Vraćenovićima, Pustom Liscu, Bršnu, Broćancu, Bijelim Poljanama, Ublima Čevskim, Zagradu, Barama Budoškim.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije