fbpx
NaslovnicaCrna GoraSvakodnevno će informisati građanje o kvalitetu vazduha

Svakodnevno će informisati građanje o kvalitetu vazduha

Podgorica, (MINA) – Nadležne institucije će pojačati svakodnevno informisanje građana o prognozama stanja kvaliteta vazduha u zavisnosti od meteoroloških uslova, koje će sadržati i preporuke građanima, naročito vulnerabilnim grupama, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Kako su kazali iz tog resora, s obzirom na prekoračenja emisija zagađujućih materija u vazduhu, koja su prisutna ovih dana u pojedinim crnogorskim gradovima, održan je koordinacioni sastanak predstavnika Ministarstva, Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, Zavoda za hidtrometeorologiju i seizmologiju i Instituta za javno zdravlje.

„Na sastanku je dogovoreno pojačano svakodnevno informisanje građana o prognozama stanja kvaliteta vazduha u zavisnosti od meteoroloških uslova, koje će sadržati i preporuke građanima, naročito vulnerabilnim grupama, o načinu ponašanja i prilagođavanja životnih i radnih aktivnosti stanju kvaliteta vazduha“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da u situaciji kao što je ova, kada je uzrok prekomjernog zagađenja vazduha sadejstvo grijanja domaćinstava, emisije iz stacionarnih izvora i nepovoljni vremenski uslovi, Vlada sa lokalnim samoupravama, privredom i građanima odgovorno učestvuje u rješavanju tog dugoročnog problema, koji zahtijeva dugoročnu posvećenost svih kako bi se došlo do trajnog rješenja.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Podrška za unapređenje privrednog ribolova na Skadarskom jezeru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, pozvalo je zainteresovane da se do...